Här blir inga barn gjorda:-)

Idag är det egentligen bf men det ser inte ut att bli någon bebis idag, så nu gäller det att hon trivs så bra därinne att hon stannar tills på lördag i allafall. För jag vill Inte föda på nyårsafton.

Jag har äntligen tagit mig i kragen och packat ner lite saker ifall ifall så man slipper stressa med det i sista minuten.

Bebisen fick av mormor en filt i julklapp, alla barnen har fått varsin jättefin filt när de var nyfödda.  Irma och Ajla har fått varsin spöket laban filt och nu fick bebisen en brun tummen filt, jättesöt är den.

Det som är bra med dessa filtar är att de är så mjuka och de håller i kvalitén väldigt bra. Irmas filt är ju 5 år gammal men den är fortfarande lika fin som när den var ny.

Just nu är det bara jag och Ajla vakna, resten av familjen sover så det är så tyst och lugnt.
Ajla kollar bolibompa och jag dricker en latte macchiato från min nya dolce gusto maskin. Jag är jättenöjd med maskinen faktiskt, just kaffedryckerna med mjölk i blir jättegoda. Ett minus dock är priset per kapsel som är lite dyrt. Men å andra sidan av någon anledning dricker man inte lika många koppar per dag som vi gjorde innan när vi hade en gammal vanlig kaffebryggare som gjorde äckligt blask kaffe. Har man inga andra laster så tycker jag det är värt att betala mella 6-9kr om dagen för att lyxa till det med riktigt gott kaffe.


Idag blir det en tur till barnmorskan, förhoppningsvist det sista besöket;-) Det ska bli spännande att se hur mitt järnvärde ligger till, då jag är sjukt trött hela tiden och dessutom har jag inte kunnat ta mina järntabletter kontinuerligt då jag först hade influensa och sedan var förkyld. Jag hatar järntabletterna, jag kräks av dem och mår ap dåligt hela tiden så helst vill jag inte ta dem alls.

Sen ska jag kolla upp om det finns några handbollslag här då Irma vill börja spela handboll, men jag tror hon är för liten så det får nog bli simskola istället tills hon blir ett år äldre. Ajla vill börja balett, nu har hon ju fått sin efterlängtade balettklänning så vi får se om vi kan hitta en lämplig dag i veckan som fungerar att hon dansar på. Uhh det kommer bli fullt upp känns det som.

Sen slutligen ska vi försöka få tag på en rörmockare idag så vi äntligen kan börja använda den nya diskmaskinen, elen  är kopplad och klar så nu är bara avloppet som ska fixas. Typiskt att man ska bo i en gammal byggnad där inget är förberett.


Julafton

Så var julafton över!!!!

På julaftons förmiddag kom elektrikern och drog uttag till nya diskmaskinen så nu fattas bara att rörläggaren kommer hit så ska den få invigas, ska bli så skönt att slippa diska för hand.
Ett presentkort på 1000:- på Ving lyckades jag knipa under tiden som de höll på med diskmaskinen, på Vings blogg har de haft en tävling hela december och sista dagen lyckades jag vinna, så det var min julklapp till mig själv;-)

Jag fick en överaskning av dennis också, en sån här:



En Dolce Gusto kaffemaskin

Vi har inte hunnit prova den så mycket ännu, men den gör i allafall riktigt god kaffe macchiato.
Ska skriva mer om den när jag har testat den ordentligt. Designen är i allafall grymt snygg. Min man vet vad jag gillar.


Julafton firade vi hos mamma och tjejerna fick som vanligt alldeles för mycket julklappar.
Irma fick Woody och buzz som hon tjatat så mycket om och ajla fick en ballerina klänning med vingar. Sen fick dem lite spel, dvd film, målarblock, pärlor, kläder och presentkort. Jag har nog aldrig sett dem så lyckliga innan som igår.

Vi vuxna åt för mycket som vanligt:-) och någon bebis syns inte till ännu även om jag har grymt mycket förvärkar.

Juldagen har vi ägnat hemma hos pappa och maija och ätit lutfisk enligt tradition.

Nu vill jag faktiskt att bebisen ska komma börjar bli trångt och otympligt med magen plus att jag är grymt nyfiken på vem det är som bökar därinne.


Tomten var här igår.

Igår fick jag världens bästa samtal, de ringde från en butik i närheten och meddelade att jag vunnit en alldeles sprillans ny diskmaskin i deras butiktävling.
Oj vad glad jag blev, så som jag tjatat om en diskmaskin, så igår kväll åkte mannen och hämtade den och nu står den i vårat kök redo för installation. Jag är som ett litet barn som fått sin önskejulklapp:-)
Den är jättefin verkligen och verkar vara riktigt bra. Det kändes verkligen nödvändigt nu med en diskmaskin då vi snart är 5 personer här hemma, det börjar bli lite drygt att diska allt för hand.

I allafall så här ser den ut:


Butikspriset är mellan 7000-8000kr så det är verkligen inte något som våran budget skulle klara av utan vi hade köpt en billigare modell, så det känns ju ännu roligare att få lyxa till det med en riktigt bra maskin.

Ullaredsinköpen

I fredags var jag i ullared och det som blev inköpt var bland annat:

Ett babyskydd till bilen
Leksaker till barnen (julklappar) bland annat playstation spel med mera.
1 lundmyr regnställ till stora tjejen, kanonpris på gekås. ordinariepris är ca 550 på gekås 229:-
Sen blev det såklart massor av annat smått och gott så kvittot slutade på 2500:-


Ullared

Idag blir det ullared med mamma. Det sista till bebisen ska inhandlas, och så tänkte jag att jag skulle få köpt tjejernas julklappar så slipper jag ut mer innan jul för att fixa sånt.

Hoppas att det inte är för mycket folk då vi åker på eftermiddagen istället för på morgonen då Dennis jobbar extra idag. Såklart vaknade tjejerna kl 5 idag bara för att trötta ut mig extra mycket:-)

I natt har jag haft hemskt ont i ryggen och vi är lite förkylda allihop så bebisen får gärna stanna kvar lite till så man hiinner bli frisk. Jag har har ju gått övertiden med båda tjejerna så jag räknar med att det blir så denna gången också. Så det blir nog en januaribebis. Enda skillnaden denna gången mot dem tidigare graviditeterna är att jag mått så mycket mer illa denna gången, plus att jag har hemska förvärkar. Med tjejerna kände jag inte av en enda värk förrän de satte igång på riktigt.

julklappar

Problemet när man har barn som är födda i december är att dem redan fått så många födelsedagspresenter så att man vet inte vad man ska köpa i julklapp till dem.
Ajla är ju född 8 december och det känns som att både leksakskvoten och klädkvoten är fylld för ett bra tag framöver. Irma däremot vet jag precis vad hon ska få. Som den pojkflicka hon är önskar hon sig en buzz lightyear och en woody från toy story tre.


Undrar om dem har denna på ullared?
Tänkte försöka ta en tripp dit i veckan och få överstökat julklapps inköpen.
Frågan är hur bra idé det är att gå dit gravid i v 38 om nåt händer. Mardrömmen är ju att vattnet skulle gå inne i varuhuset, men det är nog inte så troligt.
Har lite småinköp till bebisen som behöver göras med så får försöka ta mig i kragen och få gjort detta nu.

En annan sak som jag inte har gjort är att packa nån väska till bb, kanske dags att göra det med? Vad innehåller en bb-väska?

Bara denna månaden kvar.

Det känns så skönt att det är december redan, för december betyder att det är mindre än en månad kvar tills bebisen kommer.
Igår plockade tjejerna fram julgranen och pyntade, lite tidigt men det ser ändå mysigt ut.
Vi skruvade också upp deras nya expedit bokhylla så de har mer plats för förvaring, det blev så fint i deras rum.

En sån här hylla är det fast vi har lagt den ner i stället så den blir låg och lång som ett sideboard nästan.

En tur hos ögonläkaren hann vi med, Irma behöver inte ha glasögon men ska kontrolleras om ett år igen då hon ligger på gränsen.

Sen var vi hos barnmorskan. Mitt hb blir bara sämre och sämre fast jag äter järntabletter, så det känns som jag äter dem i onödan men det är väl bara att fortsätta knapra ett tag till.
Annars var allt bra med, bebisen ligger med huvudet ner och alla andra värden är toppen.
Namn kan vi dock inte komma överens om så ungen riskerar att bli namnlös.


RSS 2.0