Anti lice

En gång i mitt liv har jag haft löss och det var för 2 år sedan då barnen  drog hem dessa odjur från förskolan, hela familjen råkade ut och det var jätte besvärligt att bli av med. Medlet som vi köpte på apoteket ville inte hjälpa utan det som till slut gjorde att vi blev av med dem var att vi skaffade oss en bra luskam en Nitfree som visade sig vara suverän.
Nu har vi haft tur sista gångerna som det suttit lappar på förskolan att det finns löss och klarat oss undan dem, men nu är det höst igen och nu är vi beredda!
Jag har haft turen att bli en av dom buzzadorer som ska få ha AntiLice hemma!

Såhär beskrivs AntiLice:
Kliniska studier visar att AntiLice är den enda engångsbehandlingen som dödar huvudlössen och deras ägg till 100 %. Alla andra lusmedel som säljs på den svenska marknaden kräver minst två behandlingar med 7–10 dagars mellanrum.
Styrkan med AntiLice är att lösningen tränger in och torkar i lössens och äggens andningsvägar och dödar lössen genom kvävning. AntiLice ska sitta kvar i håret i minst 8 timmar för att garantera en effektiv behandling. Medlet kan användas från sex månaders ålder.

Ska sätta upp en affisch på Förskolan tror jag, för ju snabbare andra barn  blir lusfria ju mindre risk att mina barn drar hem dessa hemska små djur.


Vanish och Buzzador

Fick ett jätte paket av Buzzador för ett tag sedan. Ett generöst paket som  verkligen kommer till användning hos oss. Vi har tre barn som VERKLIGEN skitar ner sig!! Den största 6 åringen som leker som en pojke, 5 åringen som går i en utegrupp på förskolan liknande ur och skur verksamhet, där blir det mycket kläder som behövs tvättas, och minstingen  som sölar ner det mesta allt från köttfärssås fläckar till omöjliga banan fläckar.

Sen är ju små barnhänder ofta kladdiga och textilerna här hemma har varit med om det mesta.

I alla fall nu ska jag berätta vad paketet innehöll:

 • Vanish Oxi Action Pulver
 • Vanish Crystal White Pulver
 • Vanish Extra Hygiene Pulver
 • Vanish Oxi Action Gel
 • Vanish Crystal White Gel
 • Vanish Förbehandlarspray
 • Vanish Soffa & Matta spray
 • mindre förpackningar av Vanish oxi action pulver att ge bort

 • Hittils har jag provat:

  * Extra Hygien pulver det står att den ska ta bort 99,9% av bakterierna, svårt att bevisa men testar den till minstingens bodysar där det ibland skett lite olyckor utanför blöjan, rent blir det i allafall.

  * Förbehandlar sprayen tog jag på de svåraste fläckarna, t.ex banan eller pure fläckar och tro det eller ej det fungerade faktiskt. Fläckarna försvann. Antagligen är det så  att det är viktigt att man behandlar fläckarna så fort som möjligt för att få ett bra resultat.

  * Vanish Soffa och Matta spray testade faktiskt på våran madrass till sängen som hade en ful fläck och resultatet kan jag inte klaga på fläcken försvann i stort sett.

  * Vanish oxi action pulver har tagit bort de flesta fläckarna.

  * Vanish oci action för vit tvätt - jag märkte inte av att kläderna blev vitare som  förpackningen utlovar, men fläckarna försvann och det är  huvudsaken för mig.

   

  “HEMLIGHETEN BAKOM VANISH
  Vissa av kompontenterna i Vanish arbetar för att tränga igenom fläcken så att den löses upp från grunden – andra delar upp fläcken i mindre, mer lättupplösliga delar. Vanish innehåller dessutom aktivt syre. När syret i Vanish blandas med vatten sker en naturlig process där tusentals bubblor bildas. Bubblorna bubblar upp genom fibrerna i textilerna och tar med sig fläckresterna på sin väg upp till ytan.

   

  Ska prova de flytande varianterna nästa tvättid och  se vad jag tycker om dem, men hittills är  jag mycket nöjd med resultaten.

  dygnet har alldeles för få timmar

  Längesen jag  skrev något här, dagarna bara springer iväg. Jag önskar att dygnet hade fler timmar.
  Dagarna fylls mest av skol/förskola lämning och hämtning av tjejerna. Däremellan är jag och Nejla hemma mellan  9-13  och under den tiden blir det plocka i hemmet, disk, matlagning, tvätt och städ. Dessutom ska man under dessa få timmar underhålla en 8 månaders bebis som kräver en hel del uppmärksamhet, det blir lek, matning, byta blöja nattning. När hon sover på  förmidda.gen försöker jag träna ett pass. Oftast sover hon bara en halv timma - en timma åt gången så oftast blir det bara 30 minuters pass, men det är ju bättre än inget. Just nu är det segt vad gäller träning, jag orkar träna men motivationen att äta rätt finns inte, försöker låta bli onyttigheter. Men idag känndes allt omöjligt så det blev lite choklad och coca-cola mina två laster i livet:-) måste ta mig i kragen vad gäller den biten.
  Jag önskar jag hade mer motivation till allt. Det är så mycket jag vill göra men tiden och orken finns inte. Jag vill kunna träna fullt ut inte haldant som det blir nu, jag vill kunna koncentrera mig på mina studier ordentligt. Jag vet inte om jag berättat att jag kommit in på kurs till Diabetes sjuksköterska så varannan onsdag sitter jag i skolbänken.
  Annars fylls dagarna av barnens aktiviteter, föräldra möten, handla mat, förbereda för nästa dag med mera.
  Det märks att man lever ibland när man har tre barn:-)

  Idag såg dagen ut så här:

  6.30 upp göra frukost väcka barnen
  7.00 Frukost
  7.30 Kläder och borsta tänder alla tre tjejerna
  8.00 Lämna största tjejen på skolan
  9.00 Lämna mellersta på förskolan
  9.30 Hemma med minstingen som behöver äta gröt
  10.00 bädda alla sängar
  10.30 göra ordning köket efter morgonens frukost
  11. minstingen sover
  11.15 träning i 45 minuter
  12.30 minstingen  vaknat lunch för henne och byta blöja samt klä på kläder
  13.00 hämta stora tjejen på  skolan
  14-00 Hämta mellersta tjejen på förskolan
  14.30 Åka iväg och handla lite mat och ett dammsugarmunstycke som var trasigt
  15.30 hemma av med ytterkläder och sätter igång och dammsuger.
  16.00 gör i ordning middagen
  16.30 maken kommer hem från jobbet
  17.00 dricker en  kopp kaffe och diskuterat vad som hänt under dagen hemma och i skolan (från nästa vecka går mellersta på ballet nu)
  18.00 Stora tjejen gymnastik - maken tar henne dit med de andra två barnen
  18.00 Jag på föräldramöte
  19.30 går hem
  20.00 Handlar lite frukt till nästa dag, lagar pannkakor till barnen
  21.00 Nattar barnen
  22.00 Alla sover utom  jag som  nu har min egen tid framför datan, letar kurs litteratur och annat
  23.00 blogg inlägg samtidigt som jag kollar på tv dags att sova.

  Ja jag kan bara konstatera att dygnet saknar några timmar.


  Bli Testpilot på AKTA GRACO BeLogic!

  Nu kan man ansöka om att få prova på en bilbarnstol, närmare bestämt Akta Graco BeLogic. Nejla är nu 8 månader och det är dags att byta till nästa storlek på bilstol. Det är en hel djungel detta med bilstolar, vi vill ha en bilstol som är smidig att installera i bilen då vi har 3 bilstolar som ska få plats, sen är säkerhet såklart jätteviktig och att hon sitter bra i stolen.
  Vill du vara med och ta chansen att bli en av de tio utvalda? Klicka HÄR då!
  Är du nyfiken på att läsa mer om stolen så finns de mer information här.

  Har du tre minuter över? Gå då in och kika på denna filmen om hur smidigt och enkelt det verkar vara att sätta fast stolen :) Klicka här för att se filmen :)

  SÅ vad har du att vänta på, tveksam inför stolen och vill testa på? Anmäl dig då här!  RSS 2.0