Tävla om en nattlampa

Jag är med hos design of luna och tävlar om en nattlampa. Mina två mörkrädda små tjejer skulle verkligen behöva en barbapappa som lyser så skulle de nog känna sig lite tryggare under nattens mörka timmar. Tävlar gör du här: designofluna.blogspot.com/2011/11/tavling.html


Alex inn

Jag tävlar om ett smycke från Alex inn, var med och tävla du med


Julpyssel

Barnen längtar och väntar så mycket på jul, så idag blev det julpyssel kväll. Dessa tomtar och snögubbar från slöjd detaljer var lagom lätta för deras ålder. Jag tycker dem lyckades jättebra för att bara vara 5 och 6 år gamla.


Jobb och lussekatt

Iblan gillar jag att jobba helgen, det är lugnare och inte så stökigt som det lätt blir på vardagarna, nackdelen är att man förlorar tid med resten av familjen som är lediga. Stannade till vid pressbyrån och köpte årets första lussekatt och julmust, det var bara ett levande ljus som saknades för att julkänslan skulle infinna sig.Kronfågel Deli

Via http://spotandtell.se fick jag möjligheten att testa två nya smaker i Kronfågel Delis sortiment – kycklingbröstfileer med prosciutto och salvia och den andra med grillad paprika. Tanken är att det ska vara enkelt och gå snabbt – kycklingen tillagas direkt i formen den kommer i. Först ut testade jag den prosciuttoinlindade kycklingen. Den skulle vara inne i ugnen cirka 30 minuter i 200 C. Till kycklingen serverade jag matvete och sallad såklart. Smaken var god men den kunde varit lite mer kraft i kryddningen det kändes lite lamt, men hela familjen åt och var nöjda.

Näst på tur att testas var kyckling med paprika och den tillagas på samma sätt, 20 minuter i ugnen färdigt att bara ställa in som den är. Denna gången serverade jag kycklingen tillsammans med blomkål och broccollimos och en god gräddsås med champinjoner, supergott blev det.Lillaskrutten är redan 10månader

Våran lilla skritt är redan 10 månader, tiden bara försvinner. Sista tiden har varit jobbig, hon sover jätte dåligt och har svårt att komma till ro. Sista dagarna har hon haft lite feber och det känns son hon har ont någonstans. Kanske är det tänderna som spökar. Hon har ju än så länge bara en enda tand. Dessutom är hon extremt mammig just nu, känns som jag kan räkna minuterna på fingrarna, tiden jag inte när omkring på henne. Men emellan de ledsna stunderna på dagen tittar våran underbart Goa unge fram. Hon är så fruktansvärt älskad av oss alla. Hennes 2 systrar älskar henne otroligt mycket. I veckan har Irma varit hos ÖNH- specialisten, de konstaterade vatten bakom trummhinnan och ordinerade daglig tryckutjämning i en månads tid, om detta inte har hjälpt blir det operation med rör. Ajla har haft utvecklingssamtal det går bra för henne, hon har alltid varit en omtyckt person vilka grupper hon än tillhört. Ajla är helt enkelt Ajla hon är lätt att umgås med på alla sätt och vis.

Det har verkligen varit mycket senaste tiden och min migrän har blivit värre:-( så träningen har inte fungerat alls, känns så tråkigt att inte lyckas klara av att träna så ofta och mycket som jag behöver. Istället har det blivit stillasittande och fel matvanor. Måste ta mig i kragen och hamna på rätt bana igen. Men som sagt just nu är det mycket, jobb, skolan, hämta, lämna barn och allt som ska göras hemma- önskar dygnet hade många fler timmar.


Bosnisk mat

Jag älskar många bosniska maträtter, speciellt fyllda paprikor, pita, och grytor. Tyvärr kan jag inte tillaga dessa maträtter själv men det är väl aldrig försent att försöka lära sig, så med hjälp av Google lyckades jag hitta recept på ustipce, så det var klart att jag var tvungen att försöka mig på detta. Här är resultatet:


Samtal Maria tapas med Buzzador

Jag har ju fått äran att prova Santa Maria med buzzador och ett paket med tapas produkter hämtades med spänning ut hos postombudet.

Första testet var att bekanta oss med produkterna, vi kryddade oliver, fetaost och gurka med tapas kryddan, sen gjorde vi små snittar, till efterätten gjorde vi toastatidos med banan och choklad, mums vad gott det blev.


Blöjtårta

Så här blev min första blöjtårta, lyckad? Jag är ganska nöjd men med lite mer tid och inspiration kunde den nog blivit bättre. Kul var den att göra i allafall:-) Nästa gång blir det en rosa till min lilla syster som beräknas få i mitten av januari.


Buzzador

Nu har jag fått ett nytt erbjudande från Buzzador. Denna gången kan man anmäla intresse för att prova Locobase repair.

Utvalda Buzzadorer får följande:
- 1 tub (100 g) Locobase® REPAIR att använda.
- 10 provförpackning (5 g) att dela ut.
RSS 2.0