Långtråkigt

Ikväll sitter jag jour extra, egentligen skulle jag varit ledig idag men som vanligt har jag så svårt att säga nej.
Som tur är gillar jag mitt jobb, det känns skönt att veta att det arbete man utför gör skillnad för en annan människa.
Vissa dagar känns jobbet jättetungt då de flesta av våra patienten speciellt de svårt sjuka inte blir bättre utan gradvis sämre, men att få vara en del av deras liv både genom glädje och sorg är ändå en förmån.

Idag har jag hittills lyckats tvätta tre maskiner, packat upp de fina Iittala glasen som kom med ett hemilgt paket igår.
Det var 12 st Kartio äppelgröna glas och en kartong med Yes diskmedel produkter. Kan ni tänka mig vad glad jag blev över den överaskningen? Jag är barnsligt förtjust i produkter till hemmet.

Såna här glas var det i två storlekar, samt en karaff. Tre AALTO ljuslycktor och en AALTO vas allt i härlig äppelgrön färg. Tack så hemskt mycket procter & gamble för den överaskningen.


Annars behövs det här hemma en storstädning, det är så rörigt i garderober, skåp och inne i alla rum. Men tiden och orken räcker inte till. Herregud jag är snart i åttonde månaden kan inte fatta vart tiden har tagit vägen.
Sakta men säkert har vi hunnit förbereda oss lite i allafall. Barnvagnen fyndade vi på tradera för 600:- helt ok är den för det priset. En babytravel grizzly inköpt 2009. Ska lägga in en bild sen. Spjälsängen finns ju kvar från tjejerna så den får stå till tjänst ytterligare en gång.

Halloween

Snart är det ju Halloween och idag fick jag dessa två söta napparna i brevlådan från Gunilla på bambino/MAM.
Tack så hemskt mycket Gunilla de kommer garanterat att komma till användning.


Är de inte söta så säg?

Jag vill så gärna ha en kaffemaskin.

Vi har ju haft samma gamla kaffeapparat i över 10 år nu och det känns som att den nu har gjort sitt. Kaffet smakar verkligen bedrövligt det går inte att dricka alls. Nu har ju marknaden börjat ploppa upp med alla dessa pods maskiner och det verkar vara en fantastisk kaffelösning, speciellt för en kaffeälskare som mig som dricker kaffet med mjölk. Med dessa kan man göra cappucino, espresso, vanligt kaffe, kaffe macchiato, kaffe latteja listan kan göras hur lång som helst.

Frågan är bara vilken maskin man ska välja om man nu ska köpa någon.

Nespresso var ju först ut på marknaden:Med denna Nespresso Citiz and milk har man en behändig espresso maskin med inbyggd mjölkskummare. Fördelen med nespresso är att de har många olika kaffesmaker att välja på både med koffein och utan.
Nackdelen med Nespresso är att deras kapslar enbart går att köpa på deras hemsida om man nu inte bor i stockholm där de finns att köpa i en butik. Men de levererar snabbt och kaffet smakar med skummad mjölk riktigt gott. Priset då: 2195:- enligt pricerunner.Tassimo är ett av de nyaste tillskotten på marknaden och då använder man gevalias pods. Fördelen med denna är att den är lite billigare maskin, man kan göra te och choklad. T.ex varm milka choklad låter väldigt gott.
Nackdel då pods priset är något högre än t.ex nespresso och den har ingen mjölkskummare. Istället får man använda speciella pods för att göra mjölken till t.ex cappucinon vilket gör att priset per kopp blir ytterligare något dyrare. Jag personligen förstår inte riktigt poängen med att göra te i denna. Vanliga te påsar fungerar alldeles utmärkt för mig.

Priset: ca 1395:- för apparaten.


Nescafe dolce gusto vet jag inte så mycket om men det verkar vara en enklare men ganska lik variant till tassimo. här är det som namnet antyder nescafe som gäller och inte gevalia.

Priset: 1290:- pods: 49:- för 8 koppar.


Denna Dolce gusto circulo har nog den roligaste designen, annars använder den samma kapslar som nescafe:s som jag skrev om här innan.

Priset: ca 1889:-

Och slutligen OBH Nordicas Martello, liten och färglad. Bra pris men endast fyra kaffesorter att välja mellan och ingen mjölkskummare. Denna får väl ändå räknas till budgetalternativet som passar för den som snabbt vil ha en liten espresso och som inte har för höga krav på slutresultatet.

Pris: ca 1389:-


Så vilken som är min favorit vet jag ännu inte. Men det lutar åt nespresso eller tassimo. Jag får nog fundera ett tag till innan jag bestämmer mig.
sko tävling

Jag tävlar om ett par Milly skor från vincentshoestore hos Sara

Lycka till tävlingen avslutades den 16 Oktober och vet ni vad jag vann ett par gula skor, det blir perfekt till bebisen.


Tiden rusar iväg

Oj Det var länge sedan jag skrev något här.
tiden bara rusar iväg och snart är jag i vecka 30. Kan knappt fatta att tiden har gått så fort.
Än så länge jobbar jag heltid, det börjar att känna på att göra omläggningar och gå upp och ner för trappor.
Men samtidigt älskar jag ju mitt jobb så jag försöker arbeta så länge som möjligt. Sista tiden har jag fått lite mer egna patienter som jag är patientansvarig för och då blir dagarna genast mycket längre och det är sällan man kan komma hem i tid. Det blir så mycket runt omkring varje patient som man måste ordna med.

Tjejerna är så förväntansfulla och igår fick vi hem sängen som bebisen ska ha. Ajla tycker att vi ska ställa den i hennes rum men jag vet inte om jag tycker det är en så bra idé:-)
Barnvagn har vi med fixat ett riktigt kap på tradera. Ska lägga in bild på den när vi får hem den.


RSS 2.0